top of page

Toate creațiile vestimentare si accesoriile din colecția Dacica le găsiți în permanență în showroomul locației: Str Toamnei 36A, Sect 1 Bucuresti, tel:  0723515297

000820.jpg

Sărbătoarea de sanziene îşi are originea într-un cult geto-dacic străvechi al Soarelui , asa ca data aleasa s-a integrat in semnificatii . Manifestarea a avut loc in aer liber , la Ghermanesti - Snagov , in spirit de sarbatoare rustica , medievala , incheiata cu hora Sanzienelor .

Cum a fost posibila : o idee la o discutie amicala , un indemn la care au aderat artizanele - o mana de inimoase cu drag de traditii, care au faurit piese separate, au colaborat virtual, au asamblat si redat un concept. Totul cu elan si bucurie, cu resurse proprii, cu incredere, cu harnicie . Tinutele au fost realizate integral de noi, din materiale naturale: rochii din panza tesuta cu croieli fluide si feminine, decorate cu elemente din simbolistica straveche pictate manual, traistute din panza de sac si sfoara de iuta, accesorii, sandale crosetate din sfoara, bijuterii cu tematica Cucuteni din lut si cupru. Asa cum ne-am imaginat ca au purtat stra- strabunele noastre si asa cum ne-ar place sa se poarte si azi la unele ocazii.

Fetele care s-au oferit sa ne prezinte creatiile au adus un plus de naturalete , le multumim . Organizarea acestei prime editii nu a fost usoara si nici perfecta. Dar noua ne-a placut sa faurim si sa colaboram pentru un ideal de frumos traditional, in patratica noastra, dupa puteri ... Asa ca am prins entuziasm si nu ne oprim aici !

despre prima noastra prezentare de moda - Dacica, puteti citi pe blog:

https://romanianhandmadeteam.blogspot.com/search/label/Prezentare%20de%20Moda

(Vezi colectia disponibila in magazin)

bottom of page