top of page

Toate creațiile vestimentare si accesoriile din colecția Russian Empire le găsiți în permanență în showroomul locației: Str Toamnei 36A, Sect 1 Bucuresti, tel:  0723515297

Untitled-16a.jpg

      Un bal imens a avut loc timp de doua zile la sfarsitul lui februarie 1903, gazduit in Palatul de Iarna din St. Petersburg (devenit Muzeul Ermitaj).

Acolo urma sa aiba loc ultimul dans al Rusiei tariste, cel mai opulent bal din vremea lui Nicolae al doilea, cu 400 de invitati purtand costume luxoase in stil rusesc, inspirate din moda vestimentara a traditionalului secol al VII-lea in Rusia.

 

Doamnele de curte erau imbracate cu vesminte brodate cu pietre pretioase si purtau pe cap tiare (kokoshnik-uri) impodobite cu bijuterii, in timp ce domnii etalau caftane bogat decorate si caciuli de blana boieresti. Aceasta splendoare impresiona lumea de atunci si o face si in prezent, constituind totodata inspiratia principala pentru colectia noastra Russian Empire, ce reflecta cultura populara ruseasca, curtea tarista si costumatia imperiala.


          Colonizarea de catre Rusia a provinciei Buhara in1866 a generat o mare influenta a bijuteriilor uzbekistane asupra stilului Curtii ruse. S-a elaborat un studiu asupra conceptiei ultimului bal al dinastiei Romanov si un alt studiu legat de traditia tribala a bijuteriilor din Buhara.

         Articolele facute manual creeaza intotdeauna o imagine personala intima, ceea ce reprezinta nucleul ideatic al colectiei noastre ce cauta sa reinvie frumusetea considerabila a acestui stil in lumina unei adaptari a artizanatului din trecut la cultura moderna.

despre expozitiile noastre  din Spania puteti citi mai multe pe blog:

https://romanianhandmadeteam.blogspot.com/search/label/Expozitii%20Spania

Vezi colectia disponibila in magazin

bottom of page